Osteopathie bij kinderen

Osteopathie is bij uitstek geschikt voor kinderen en er worden dan ook mooie resultaten geboekt. Het feit is dat baby’s en kinderen zeer adaptief zijn waardoor ze als de juiste behandelprikkel wordt aangeboden het effect ook zeer direct positief kan zijn.

 

Het osteopatisch behandelen van kinderen is vaak anders dan het behandelen van een volwassenen. Bij een kind zullen de technieken altijd zeer subtiel en zacht zijn.

 

Om het wat duidelijker te maken wat osteopathie kan betekenen bij kinderen zal ik hieronder wat vragen beantwoorden en wat er in het kort gedaan kan worden bij sommige problemen.

Wat doet een osteopaat bij kinderen?

Kinderen maken een stormachtige ontwikkeling door en eventuele restricties in het lichaam die soms zeer subtiel zijn kunnen een groot gevolg geven op het gebied van pijn, gedrag en verder ontwikkeling.

Eigenlijk kan je zeggen dat het bij een kind nooit normaal is als ze over een langere periode ergens pijn ervaren. Het is dan altijd goed om op zoek te gaan naar wat een eventuele oorzaak kan zijn ook om de verdere ontwikkeling van het kind vloeiend te laten verlopen.

 

Klachten bij kinderen

Typische klachten die we als osteopaat zien zijn buikklachten, rugklachten, hoofdpijn en problemen aan de huid (vaak darm gerelateerd).

Ook bij problemen in het gedrag zoals: snel boos worden, moeilijk ontspannen, concentratieproblemen en bedplassen kunnen restricties in het lichaam een oorzaak zijn.

 

Wat kan een osteopaat betekenen

Osteopathie is gebaseerd op de samenhang van het lichaam in al zijn structuren. Op deze manier gaan we ook op zoek naar de oorzaak van een probleem bij kinderen. Om het wat makkelijker uit te leggen: doordat een mens ontwikkeld vanuit één cel tot een volledig lichaam hangt alles samen.

 

We zien graag dat het lichaam opgebouwd is uit verschillende onderdelen zoals botten, organen, zenuwen en spieren. Maar in feite is het lichaam ontwikkeld vanuit 1 cel en hangen alles samen. Hierdoor lopen “onze” structuren of onderdelen naadloos in elkaar over.

Kennis van de verschillende onderdelen en structuren is zeer belangrijk om het lichaam te begrijpen en vormt ook de basis van osteopathie. De kunst is om juist de samenhang tussen alle verschillende onderdelen en structuren te kunnen zien. Het kan dus voorkomen dat probleem zich op een andere plek in het lichaam bevindt dan waar de uiting plaatsvindt of waar de pijn zit.

De osteopaat gaat op zoek naar deze restricties en problemen en lost ze op door zachte technieken en mobilisaties. 

 

Afspraak (kinder) osteopaat

Wil je meer weten over hoe osteopathie kan helpen bij de klachten die jouw kind ervaart? Maak eenvoudig online een afspraak bij osteopaat Niels van den Burgt in de praktijk Breda, Heusdenhout of in de praktijk Wagenberg regio Made.

 

Osteopathie bij kinderen

Osteopathie is bij uitstek geschikt voor kinderen en er worden dan ook mooie resultaten geboekt. Het feit is dat baby’s en kinderen zeer adaptief zijn waardoor ze als de juiste behandelprikkel wordt aangeboden het effect ook zeer direct positief kan zijn.

Lees meer »

Osteopathie bij baby’s

Osteopathie is bij uitstek geschikt voor baby’s en kinderen en er worden dan ook mooie resultaten geboekt. Het feit is dat baby’s en kinderen zeer adaptief zijn waardoor ze als de juiste behandelprikkel wordt aangeboden het effect ook zeer direct positief kan zijn.

Lees meer »

Sportblessure

Sportblessures zijn erg vervelend en kunnen ervoor zorgen dat je langdurig niet kunt sporten. Of het nu een klacht is aan enkel, kuit, knie, lies, rug of arm het is verstandig om te kijken naar de oorzaak van deze blessure zeker als deze al langer aanwezig is.

Lees meer »

Hielspoor behandelen bij osteopaat

Hielspoor is een erg vervelende klacht die vaak lang aanwezig is en soms moeilijk weer weg gaat. Osteopathie gaat op zoek naar de oorzaak van de hielspoor die zich vaak niet bevindt op de plek waar de pijn ontstaat. 

Lees meer »