Wat te doen bij nekklachten?

Nekklachten zijn een veelvoorkomend probleem die erg aanwezig kunnen zijn. Wat kan osteopathie doen aan deze klacht?

Nekklachten kennen vele oorzaken die vaak op een andere locatie dan puur op de nek. Natuurlijk komt de pijn vaak van een verhoogde spanning in een bepaalde spier of blokkade van een bepaalde wervel maar de grote vraag is waarom ontstaat die verhoogde spanning of blokkade van een wervel? In de osteopathie trachten we op zoek te gaan naar deze oorzaak.

Nekklachten Osteopathie Breda

achterliggende oorzaak van nekklachten

Zo gaat er vanuit een wervel zenuwen naar verschillende structuren, deze sturen deze structuren zoals spieren, organen, botten et cetera aan, maar krijgen ook informatie van deze structuren over hun gesteldheid. Dit komt allemaal weer samen op de wervel waar vanuit de informatie omhoog gaat naar de hersenen om deze informatie waar te nemen als bijvoorbeeld pijn. Als bepaalde structuren veel informatie sturen naar de wervel kan deze als het ware roodgloeiend komen te staan zoals een zekering. Hierdoor kunnen dan de kleine segmentale spiertjes van de wervel een verhoogde spanning krijgen en een blokkade vormen van de wervel. Het is dus belangrijk om verder te kijken dan alleen die geblokkeerde wervel bijvoorbeeld. Dit is een voorbeeld en zo zijn er nog veel andere mechanismes die nekklachten kunnen veroorzaken.

Een ander voorbeeld van een nekklacht kan komen door houding (zittend werk achter de computer en nekklachten zie je vaak samen) waarbij het interessant is om te kijken naar waarom de houding is zoals hij is. Zo ontstaat er vaak verstarring van bindweefsellagen die oppervlakkig en diep in de hals en borstkas bevinden waardoor het erg moeilijk is om de “correcte” houding te handhaven. Deze strengen trekken als ware het lichaam in een bepaalde houding. Deze verstarring moet dan eerst worden verholpen voordat iemand echt aan houdingscorrecties kan beginnen. Wederom is dit weer een voorbeeld en zo zijn er nog vele andere mechanismes en oorzaken die nekklachten kunnen veroorzaken. In de osteopathie gaan we op zoek naar deze oorzaak om zo de klacht volledig te verhelpen.

 

Afspraak osteopaat

Wil je meer weten over hoe osteopathie kan helpen bij nekklachten? Maak eenvoudig gebruik van de online agenda voor het maken van een afspraak bij osteopaat Niels van den Burgt.

online afspraak maken

 

Osteopathie bij kinderen

Osteopathie is bij uitstek geschikt voor kinderen en er worden dan ook mooie resultaten geboekt. Het feit is dat baby’s en kinderen zeer adaptief zijn waardoor ze als de juiste behandelprikkel wordt aangeboden het effect ook zeer direct positief kan zijn.

Lees meer »

Osteopathie bij baby’s

Osteopathie is bij uitstek geschikt voor baby’s en kinderen en er worden dan ook mooie resultaten geboekt. Het feit is dat baby’s en kinderen zeer adaptief zijn waardoor ze als de juiste behandelprikkel wordt aangeboden het effect ook zeer direct positief kan zijn.

Lees meer »

Sportblessure

Sportblessures zijn erg vervelend en kunnen ervoor zorgen dat je langdurig niet kunt sporten. Of het nu een klacht is aan enkel, kuit, knie, lies, rug of arm het is verstandig om te kijken naar de oorzaak van deze blessure zeker als deze al langer aanwezig is.

Lees meer »

Hielspoor behandelen bij osteopaat

Hielspoor is een erg vervelende klacht die vaak lang aanwezig is en soms moeilijk weer weg gaat. Osteopathie gaat op zoek naar de oorzaak van de hielspoor die zich vaak niet bevindt op de plek waar de pijn ontstaat. 

Lees meer »