Wat te doen bij nekklachten?

Nekklachten zijn een veelvoorkomend probleem die erg aanwezig kunnen zijn. Wat kan osteopathie doen aan deze klacht?

Nekklachten kennen vele oorzaken die vaak op een andere locatie dan puur op de nek. Natuurlijk komt de pijn vaak van een verhoogde spanning in een bepaalde spier of blokkade van een bepaalde wervel maar de grote vraag is waarom ontstaat die verhoogde spanning of blokkade van een wervel? In de osteopathie trachten we op zoek te gaan naar deze oorzaak.

Nekklachten Osteopathie Breda

achterliggende oorzaak van nekklachten

Zo gaat ervanuit een wervel zenuwen naar verschillende structuren, deze sturen deze structuren zoals spieren, organen, botten etcetera aan, maar krijgen ook informatie van deze structuren over hun gesteldheid. Dit komt allemaal weer samen op de wervel waar vanuit de informatie omhoog gaat naar de hersenen om deze informatie waar te nemen als bijvoorbeeld pijn. Als bepaalde structuren veel informatie sturen naar de wervel kan deze als het ware roodgloeiend komen te staan zoals een zekering. Hierdoor kunnen dan de kleine segmentale spiertjes van de wervel een verhoogde spanning krijgen en een blokkade vormen van de wervel. Het is dus belangrijk om verder te kijken dan alleen die geblokkeerde wervel bijvoorbeeld. Dit is een voorbeeld en zo zijn er nog veel andere mechanismes die nekklachten kunnen veroorzaken. Osteopathie gaat op zoek naar deze oorzaak om zo de klacht volledig te verhelpen.

 

Afspraak osteopaat

Wil je meer weten over hoe osteopathie kan helpen bij nekklachten? Maak eenvoudig gebruik van de online planningsassistent voor het maken van een afspraak bij osteopaat Niels. 

online afspraak maken

 


«   »