Wat veroorzaakt pijn aan armen en benen?

Er zijn veel verschillende klachten aan armen en benen die allemaal een totaal andere oorzaak kunnen hebben. Wat kan osteopathie hieraan doen?

Klachten aan de armen en benen kunnen een lokale oorzaak hebben, maar vaak ligt de aanleiding ergens anders. Behandel je de klacht aan armen en benen puur waar het pijn doet, dan pak je de oorzaak niet aan en is de kans groot dat de klacht terugkomt. 

Pijn in benen Osteopathie Breda

Hoe kan osteopathie klachten aan armen en benen verhelpen?

Zoals al hierboven staat hebben klachten aan de ledematen verschillende oorzaken, hieronder staan enkele voorbeelden van hoe een klacht aan het been of de arm kan ontstaan.

Vanuit de buik splitst de buikslagader in twee en gaat naar de benen toe, als eerste de arterie iliaca en dan de arterie femoralis. In de buik ligt bovenop deze slagaders en ook de veneuze aders, de buikorganen. Spanning in de buikorganen kan dus een restrictie geven van de bloedflow naar de benen toe en hier dan klachten veroorzaken. Osteopathie kan de restricties van de darmen door mobilisaties, voedingsadviezen et cetera trachten op te lossen.

Vanuit de nek lopen vanaf de nekwervels zenuwen naar de armen die daar spieren bindweefsel bot aansturen en/of informatie juist ontvangen en via de wervels naar de hersens prikkels overdragen waar deze prikkels worden waargenomen zoals bijvoorbeeld pijn. Ook lopen meestal parallel aan deze zenuwen bloedvaten, aders en lymfevaten. Deze structuren lopen door verschillende poortjes en gaten tussen botten spieren en bindweefsel door. Spanning van het bindweefsel of spieren en of verandering van stand van de botten et cetera kan voor lichte tot stevige druk zorgen in deze poorten en gaten wat weer zijn effect kan hebben op de zenuwen aders lymfe die door deze poorten en gaatjes lopen. Dit kan dan weer tot gevolg hebben dat de arm niet goed wordt bevloeid met bloed of gedraineerd wordt door de aders en lymfe en/of niet goed geïnnerveerd wordt door de zenuwen waardoor de kwaliteit van een structuur vermindert en uiteindelijk een klacht ontstaat zoals bijvoorbeeld een tenniselleboog.   Het opzoeken en verhelpen van deze restricties is dan noodzakelijk om een klacht te laten oplossen. Osteopathie kan zo de oorzaak van de klachten in armen en benen oplossen.

Afspraak osteopaat

Wil je meer weten over hoe osteopathie kan helpen bij pijn in armen of benen? Maak eenvoudig gebruik van de online agenda voor het maken van een afspraak bij osteopaat Niels van den Burgt. Kies voor een afspraak in de osteopathie praktijk in Breda, Heusdenhout of de praktijk in Wagenberg regio Made.

online afspraak maken

 

Osteopathie bij kinderen

Osteopathie is bij uitstek geschikt voor kinderen en er worden dan ook mooie resultaten geboekt. Het feit is dat baby’s en kinderen zeer adaptief zijn waardoor ze als de juiste behandelprikkel wordt aangeboden het effect ook zeer direct positief kan zijn.

Lees meer »

Osteopathie bij baby’s

Osteopathie is bij uitstek geschikt voor baby’s en kinderen en er worden dan ook mooie resultaten geboekt. Het feit is dat baby’s en kinderen zeer adaptief zijn waardoor ze als de juiste behandelprikkel wordt aangeboden het effect ook zeer direct positief kan zijn.

Lees meer »

Sportblessure

Sportblessures zijn erg vervelend en kunnen ervoor zorgen dat je langdurig niet kunt sporten. Of het nu een klacht is aan enkel, kuit, knie, lies, rug of arm het is verstandig om te kijken naar de oorzaak van deze blessure zeker als deze al langer aanwezig is.

Lees meer »

Hielspoor behandelen bij osteopaat

Hielspoor is een erg vervelende klacht die vaak lang aanwezig is en soms moeilijk weer weg gaat. Osteopathie gaat op zoek naar de oorzaak van de hielspoor die zich vaak niet bevindt op de plek waar de pijn ontstaat. 

Lees meer »