Hoe ontstaan rugklachten?

Rugklachten zijn een veelvoorkomend probleem. Zeker bij een zittend beroep of bij werken met een computer.. Wat kan osteopathie doen aan deze klacht? 

Rugklachten kennen vele oorzaken die vaak op een andere locatie ontstaan dan puur in het gebied van de rug.. Pijn komt vaak van een verhoogde spanning in een bepaalde spier of blokkade van een bepaalde wervel, maar de grote vraag is waarom ontstaat die verhoogde spanning of blokkade van een wervel?

Rugklachten Osteopathie

Wat osteopathie kan betekenen bij rugklachten

In de osteopathie trachten we op zoek te gaan naar deze oorzaak. Vanuit een wervel gaan zenuwen naar verschillende structuren. De zenuwen sturen structuren zoals spieren, organen en botten aan maar krijgen ook informatie van deze structuren over hun gesteldheid. Deze informatie komt allemaal weer samen op de wervel waar vanuit de informatie omhoog gaat naar de hersenen om vervolgens te worden waargenomen als bijvoorbeeld pijn.

Als bepaalde structuren veel informatie sturen naar de wervel kan deze als het ware roodgloeiend komen te staan zoals een zekering. Hierdoor kunnen dan de kleine segmentale spiertjes van de wervel een verhoogde spanning krijgen en een blokkade vormen van de wervel. Het is dus belangrijk om verder te kijken dan alleen die geblokkeerde wervel bijvoorbeeld. De organen van de buik zijn aangesloten op de wervels en zo kunnen deze dus invloed hebben op de rugklachten.

Zo zijn er nog veel andere mechanismes die rug- en nekklachten kunnen veroorzaken. Osteopathie gaat op zoek naar deze oorzaak om zo de klacht volledig te verhelpen.

Afspraak osteopaat

Wil je meer weten over hoe osteopathie kan helpen bij rugklachten? Maak eenvoudig gebruik van de online planningsassistent voor het maken van een afspraak bij osteopaat Niels. 

online afspraak maken