Herstellen na corona, langdurige klachten behandelen

Een behandeling door een osteopaat kan bij mensen die COVID-19, ook wel corona, hebben gehad en daarna nog klachten ervaren zeer zinvol zijn.

Mensen die COVID-19 hebben gehad kunnen soms nog lang daarna klachten ervaren. Dit is niet uitsluitend bij oudere mensen of mensen met een onderliggende ziekte maar ook bij jonge gezonde mensen. Veel voorkomende aanhoudende klachten als gevolg van corona zijn onder andere kortademigheid, verminderde conditie, druk op de borst en op de rug, geblokkeerde ademhaling, spanning op het middenrif en verminderde belastbaarheid. Maar ook flinke nekklachten, hoofdpijn en slecht slapen kunnen aanhouden nadat je ziek bent geweest van het coronavirus. Deze klachten kunnen zelfs een half jaar, een jaar of nog langer na het hebben gehad van COVID-19 nog aanwezig zijn en een flinke impact hebben op het dagelijkse leven.

 

langdurige klachten na corona

In de praktijk zijn er flinke restricties te zien bij mensen die COVID-19 / corona hebben gehad op verschillende anatomische structuren. Zo zie ik uit ervaring onder andere veel blokkades, restricties of spanning op de thoracale wervels oftewel de borst wervels, in de gehele borstkas en de ribben, het diafragma oftewel middenrif, hals fascie, longvliezen, nekwervels.

Deze restricties en blokkades zorgen ervoor dat de mobiliteit van het ademhalingsapparaat verminderd is en dat er dus niet vrij kan worden ademgehaald. Je ervaart kortademigheid.

Ook zie je door het ziektebeloop een verhoogde belasting ontstaan op verschillende organen zoals het verteringsstelsel en de lever wat mede de verlaagde energie als het slechte slapen kan verklaren.

 

Herstellen na corona

Wat kan osteopathie betekenen bij klachten na Covid-19

Het verhelpen van de genoemde blokkades, restricties en spanningen zorgt ervoor dat er weer vrij ademgehaald kan worden en dat de voorwaardes goed zijn om de belastbaarheid en conditie weer op te bouwen.

De osteopathie behandeling bestaat uit verschillende mobilisaties, manipulaties, rek technieken voor verschillende spieren en fasciale structuren, oefeningen et cetera, om de blokkades en restricties die er zijn op te heffen en zo de mobiliteit van het ademhalingsapparaat weer te herstellen.

Daarnaast kan door het verminderen van de fasciale spanning rondom de organen door manuele handelingen en adviezen over supplementen en voornamelijk voeding ook getracht worden om de functie van verschillende organen te verbeteren wat een positief effect kan geven op de energie slapen.

In het kort is het belangrijkste dat osteopathie kan betekenen voor cliënten met klachten na een COVID-19 (corona) besmetting dat de voorwaardes weer hersteld kunnen worden om vrij te ademen en zo weer op te kunnen bouwen in conditie en belastbaarheid.

Conditie opbouwen na corona 

Burgt Osteopathie werkt ook samen met PMC Heusdenhout waar fysiotherapeuten ex COVID-19 cliënten begeleiden in het opbouwen van conditie en belastbaarheid.

Ook werkt Burgt Osteopathie samen met Psycho Somatiek Breda waar cliënten terecht kunnen voor angstklachten, ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen.

 

Afspraak osteopaat

Wil je meer weten over hoe osteopathie kan helpen bij het behandelen van langdurige klachten na corona of COVID-19? Maak eenvoudig online een afspraak bij osteopaat Niels van den Burgt in de praktijk Breda, Heusdenhout of in de praktijk Wagenberg regio Made. Voor vragen over de ervaren klachten na COVID-19 mag je altijd telefonisch of per mail contact opnemen.

online afspraak maken

 

Osteopathie bij kinderen

Osteopathie is bij uitstek geschikt voor kinderen en er worden dan ook mooie resultaten geboekt. Het feit is dat baby’s en kinderen zeer adaptief zijn waardoor ze als de juiste behandelprikkel wordt aangeboden het effect ook zeer direct positief kan zijn.

Lees meer »

Osteopathie bij baby’s

Osteopathie is bij uitstek geschikt voor baby’s en kinderen en er worden dan ook mooie resultaten geboekt. Het feit is dat baby’s en kinderen zeer adaptief zijn waardoor ze als de juiste behandelprikkel wordt aangeboden het effect ook zeer direct positief kan zijn.

Lees meer »

Sportblessure

Sportblessures zijn erg vervelend en kunnen ervoor zorgen dat je langdurig niet kunt sporten. Of het nu een klacht is aan enkel, kuit, knie, lies, rug of arm het is verstandig om te kijken naar de oorzaak van deze blessure zeker als deze al langer aanwezig is.

Lees meer »

Hielspoor behandelen bij osteopaat

Hielspoor is een erg vervelende klacht die vaak lang aanwezig is en soms moeilijk weer weg gaat. Osteopathie gaat op zoek naar de oorzaak van de hielspoor die zich vaak niet bevindt op de plek waar de pijn ontstaat. 

Lees meer »