Kunnen darmklachten verholpen worden door osteopathie?

Darmklachten zijn een veelvoorkomend probleem, zeker gezien het westerse dieet. Een opgeblazen gevoel, obstipatie, diarree, prikkelbaar darmsyndroom, ziekte van Chrohn, vermoeidheid en spastische darm zijn allemaal darmproblemen waarbij osteopathie een uitkomst kan bieden.

Darmklachten zijn vaak ook de oorzaak achter veel andere klachten die mensen ervaren. Kijk naar vermoeidheid, slecht slapen, huidreacties zoals acne, stemmingsproblematiek, rugklachten en meer. Het meenemen van de problematiek van de darmen is vaak de sleutel tot het achterhalen van de oorzaak van bovenstaande klachten. Met osteopathie werken we richting een oplossing.

 

Darmklachten verhelpen en osteopathie

darmproblemen als oorzaak

Doordat de opname van voedingstoffen in de darmen gebeurt hebben de darmen een directe invloed op de energie en het welbevinden. Huidproblematiek is vaak reactieve dermatitis wat zoveel betekent als huidproblematiek vanuit de darmen.

Ook gezien de innervatie oftewel de bezenuwing van de darmen (zenuwen die vanuit de lage rug ontspringen gaan naar en komen van de darmen af) en ook de ophanging van de darmen zorgt voor een directe link met de lage rug. Het meenemen en behandelen van de darmen kan dus de verschillende klachten verklaren en vervolgens oplossen.

Darmklachten door intolerantie

Intolerantie voor bepaalde voedsel producten en dergelijke kunnen een verhoogde fasciale spanning van de darmen veroorzaken en een verminderde functie van de darmen. Door dergelijke darmklachten kan je energie  sterk verminderen omdat in de darmen de stoffen worden opgenomen om het lichaam goed te laten functioneren en brandstof te geven. Door middel van het wegnemen van de fasciale spanning, het mobiliseren van de wervels die de darmen innerveren en voedingsadviezen kan osteopathie helpen.

Het is voor ieder persoon verschillend hoe deze klachten aan de darmen ontstaan en binnen de osteopathie gaan we op zoek naar die oorzaak.

 

afspraak osteopaat

Wil jij meer weten over hoe osteopathie kan helpen bij darmklachten, plan dan een afspraak bij Burgt Osteopathie. Maak eenvoudig gebruik van de online planningsassistent. 

online afspraak maken

 

Burgt Osteopathie houdt praktijk in Breda, Heusdenhout en Hooge Zwaluwe regio Made.

 

Osteopathie bij kinderen

Osteopathie is bij uitstek geschikt voor kinderen en er worden dan ook mooie resultaten geboekt. Het feit is dat baby’s en kinderen zeer adaptief zijn waardoor ze als de juiste behandelprikkel wordt aangeboden het effect ook zeer direct positief kan zijn.

Lees meer »

Osteopathie bij baby’s

Osteopathie is bij uitstek geschikt voor baby’s en kinderen en er worden dan ook mooie resultaten geboekt. Het feit is dat baby’s en kinderen zeer adaptief zijn waardoor ze als de juiste behandelprikkel wordt aangeboden het effect ook zeer direct positief kan zijn.

Lees meer »

Sportblessure

Sportblessures zijn erg vervelend en kunnen ervoor zorgen dat je langdurig niet kunt sporten. Of het nu een klacht is aan enkel, kuit, knie, lies, rug of arm het is verstandig om te kijken naar de oorzaak van deze blessure zeker als deze al langer aanwezig is.

Lees meer »

Hielspoor behandelen bij osteopaat

Hielspoor is een erg vervelende klacht die vaak lang aanwezig is en soms moeilijk weer weg gaat. Osteopathie gaat op zoek naar de oorzaak van de hielspoor die zich vaak niet bevindt op de plek waar de pijn ontstaat. 

Lees meer »
Osteopaat Breda