Kunnen darmklachten verholpen worden door osteopathie?

Darmklachten zijn een veelvoorkomend probleem, zeker gezien het westerse dieet. Darmklachten zoals een opgeblazen gevoel, obstipatie, diarree, prikkelbaar darmsyndroom, ziekte van Chrohn, vermoeidheid en spastische darm zijn allemaal darmproblemen waarbij osteopathie een uitkomst kan bieden.

Darmklachten verhelpen en osteopathie

Darmklachten door intolerantie

Intolerantie voor bepaalde voedsel producten en dergelijke kunnen een verhoogde fasciale spanning van de darmen veroorzaken en een verminderde functie van de darmen. Door dergelijke darmklachten kan je energie  sterk verminderen omdat in de darmen de stoffen worden opgenomen om het lichaam goed te laten functioneren en brandstof te geven. Door middel van het wegnemen van de fasciale spanning, het mobiliseren van de wervels die de darmen innerveren en voedingsadviezen kan osteopathie helpen.

Het is voor ieder persoon verschillend hoe deze klachten aan de darmen ontstaan en binnen de osteopathie gaan we op zoek naar die oorzaak.

 

afspraak osteopaat

Wil je meer weten over hoe osteopathie kan helpen bij jouw darmklachten, plan dan een afspraak bij Burgt Osteopathie. Maak eenvoudig gebruik van de online planningsassistent. 

online afspraak maken

 

Osteopaat Breda

«   »