Hielspoor behandelen bij osteopaat

Hielspoor is een erg vervelende klacht die vaak lang aanwezig is en soms moeilijk weer weg gaat. Osteopathie gaat op zoek naar de oorzaak van de hielspoor die zich vaak niet bevindt op de plek waar de pijn ontstaat. 

Wat is hielspoor

Heb je vaak pijn onder de hiel bij lang staan of lopen dan bestaat de kans dat je hielspoor hebt. Hielspoor, oftewel Fascitis Plantaris, is een verkalking van de peesplaat die soms een ontsteking onder de hiel veroorzaakt. Symptomen kunnen zijn pijn onder de hiel, stijfheid en spanning, pijn onder de voet, pijn bij lopen en pijn bij lang stilstaan. De ernst van de klacht kan variëren van bijna niet kunnen lopen tot zeurend aanwezig.

Oorzaken van hielspoor

De oorzaak van hielspoor is niet altijd dezelfde maar het is verstandig om te kijken naar de weg van de doorbloeding en bezenuwing die van en naar de hiel lopen. De aders en zenuwen lopen vanuit de rug en buik naar de hiel door verschillende poorten en tunnels. Spieren, bindweefsel en organen kunnen hierop effect hebben en druk veroorzaken. Verminderen van deze druk of spanning middels osteopathie kan de hielspoor op een duurzame manier verhelpen.

Ook is het soms interessant om naar de voeding te kijken of er wel de juiste balans van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen aanwezig zijn om een structuur gezond te houden. En zo kunnen er nog tal van andere potentiele oorzaken aanwezig zijn die een klacht zoals hielspoor veroorzaken en/of onderhouden. Het vinden en het oplossen van deze oorzakelijke factoren is vaak de manier om een lastige klacht zoals hielspoor op te lossen.

Afspraak Burgt Osteopathie 

Wil je meer weten over hoe osteopathie kan helpen bij het behandelen van hielspoor? Maak eenvoudig online een afspraak bij Burgt Osteopathie in de praktijk in Breda, Heusdenhout of in de praktijk in Wagenberg regio Made.

online afspraak maken

Osteopathie bij kinderen

Osteopathie is bij uitstek geschikt voor kinderen en er worden dan ook mooie resultaten geboekt. Het feit is dat baby’s en kinderen zeer adaptief zijn waardoor ze als de juiste behandelprikkel wordt aangeboden het effect ook zeer direct positief kan zijn.

Lees meer »

Osteopathie bij baby’s

Osteopathie is bij uitstek geschikt voor baby’s en kinderen en er worden dan ook mooie resultaten geboekt. Het feit is dat baby’s en kinderen zeer adaptief zijn waardoor ze als de juiste behandelprikkel wordt aangeboden het effect ook zeer direct positief kan zijn.

Lees meer »

Sportblessure

Sportblessures zijn erg vervelend en kunnen ervoor zorgen dat je langdurig niet kunt sporten. Of het nu een klacht is aan enkel, kuit, knie, lies, rug of arm het is verstandig om te kijken naar de oorzaak van deze blessure zeker als deze al langer aanwezig is.

Lees meer »

Hielspoor behandelen bij osteopaat

Hielspoor is een erg vervelende klacht die vaak lang aanwezig is en soms moeilijk weer weg gaat. Osteopathie gaat op zoek naar de oorzaak van de hielspoor die zich vaak niet bevindt op de plek waar de pijn ontstaat. 

Lees meer »