wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeswijze die tracht om de samenhang van het lichaam te zien. Theoretisch wordt het lichaam onderverdeelt in verschillende systemen zoals bijvoorbeeld het skelet, de zenuwen (neurologisch), de organen (visceraal) en de spieren. Echter deze systemen lopen naadloos in elkaar door en beïnvloeden elkaar. Een klacht zoals rugpijn bijvoorbeeld is dus bijna nooit een verstrekte spier op zichzelf maar kan beïnvloed worden door de omliggende systemen zoals zenuwen en organen.

Om deze verbanden te kunnen leggen en dus meer samenhang te zien volgt een osteopaat, na zijn studie fysiotherapie of geneeskunde, een 6 jarige studie osteopathie waarin hij of zij niet alleen kennis krijgt van elk spier, zenuw en pees maar ook over fysiologische processen (bijvoorbeeld hoe eten wordt verteert of bloeddruk geregeld wordt). 

Deze vergaande anatomische en fysiologische kennis zorgt voor een meer samenhangende blik op het lichaam en waardoor er tijdens een osteopathische behandeling meer naar de oorzaak van een klacht gezocht kan worden dan alleen te focussen op de regio van de klacht.

voor wie is osteopathie?

Voor osteopathie is een verwijzing van de huisarts of specialist niet nodig. Je kunt zelf online een afspraak maken bij Burgt Opstepathie in Breda. 

Een osteopathie behandeling is er voor uiteenlopende klachten. Denk aan rugklachten, hoofdpijnklachten, kaakpijn, schouderklachtendarmklachtennekklachten en aanhoudende klachten bij corona, bij zowel volwassenen als kinderen.