Wat kan de osteopaat betekenen bij schouderklachten

Schouderklachten zijn veelvoorkomende klachten die het leven flink kunnen beperken. Wat kan osteopathie doen aan deze klachten? Er zijn veel verschillende oorzaken van problemen de schouder. Hiervan zal ik een aantal mechanismes uitleggen.

Schouderklachten Osteopathie

Een oorzaak van schouderklachten

De schouder is een complex functionerende eenheid waarbij veel gewrichten spieren en bindweefsel lagen moeten samenwerken om de arm zijn volledige mobiliteit te geven. Zo heb je de gewrichten tussen het borstbeen en sleutelbeen, sleutelbeen en schouderblad, schouderblad en opperarmbeen en tussen de borstwervels en schouderblad. Aan de botten hechten spieren ligamenten bindweefsel etcetera aan. Restricties en spanningen in deze structuren kunnen grote mobiliteitsproblemen geven in de schouder.

Spanningen in de schouderbladeren

Een spanning of een probleem onderaan het bindweefsel bij het schouderblad bijvoorbeeld, kan ervoor zorgen dat het schouderblad niet vrij beweegt en daardoor meer stress geeft op spiertjes in de schouder. Het probleem zit dan niet in dat spiertje op de schouder maar in het bindweefsel onderaan het schouderblad, dit waaiert weer over organen wervels etcetera heen die daarop weer de oorzaak kunnen zijn van de restrictie. In de osteopathie trachten we deze restricties op te sporen. Dit is een voorbeeld van talloze mogelijkheden.

In de osteopathie zien we het lichaam als een samenhangend geheel en proberen we zo klachten in zijn totaliteit op te lossen.

Afspraak osteopaat

Heb je spanning in de schouderbladen of andere schouderklachten en wil je weten wat de osteopaat kan betekenen bij het verhelpen van pijn in de schouder? Plan gemakkelijk online een afspraak bij Burgt Osteopathie voor een consult. 

online afspraak maken

 

Burgt Osteopathie houdt praktijk in Breda, Heusdenhout en Hooge Zwaluwe regio Made.

 

Burgt Osteopathie Breda